موز حاوی فیبر بوده که مصرف آن به حفظ سلامتی به ویژه سلامت سیستم گوارشی کمک می کند. همچنین براساس پایگاه داده ملی تغذیه وزارت کشاورزی امریکا، آنتی اکسیدان های موجود در موز شامل بتاکاروتن، لوتئین، سلنیوم، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E است.
براساس دانشگاه نیوهمپشر در امریکا، لوتئین موجود در موز باعث کاهش خطر بروز آب مروارید در چشم ها و دژنراسیون ماکولا می شود. همچنین کاروتنوئیدهای آنتی اکسیدانی مانند بتاکاروتن، فرمی از ویتامین A است که از بدن در برابر سرطان، دیابت و بیماری قلبی-عروقی محافظت می کند.
براساس مجله کانادایی تمرین و پژوهش وابسته به رژیم غذایی، سلنیوم موجود در این میوه در تنظیم عملکرد ایمنی نقش دارد و ممکن است دارای فوایدی در مقابل بیماری هایی مانند آرتریت روماتوئید، ایدز و سرطان پروستات باشد. همچنین سطوح پایین سلنیوم در بدن با کاهش توانایی شناختی در افراد مرتبط است.
براساس کلینیک مایو در ایالات متحده، ویتامین C موجود در موز برای درمان سرماخوردگی های رایج، اسکوروی، عفونت دستگاه ادراری و کمک در جذب آهن کاربرد دارد. همچنین طبق برخی از مطالعات این ویتامین ممکن است در درمان بیماری آلزایمر، کم خونی، آرتریت، آسم و سرطان موثر باشد.
براساس اداره مکمل های غذایی انستیتوی ملی سلامت، مزایای ویتامین E برای سیستم قلب و عروق شامل اتساع عروق خونی و جلوگیری از ایجاد لخته خون است. از دیگر مزایای این ویتامین می توان به پیشگیری از بروز بیماری قلبی، سرطان، اختلالات چشمی و زوال شناختی اشاره کرد.
موز منبع خوبی از موادمعدنی از جمله پتاسیم و منیزیم است. این موادمعدنی در بهبود سلامت استخوان و تقویت سلامت عمومی بدن موثر است.
مطالعات نشان می دهد که پیروی از یک رژیم غذایی سرشار از پتاسیم می تواند در بهبود علائم افسردگی موثر باشد.
همچنین از این میوه می توان به عنوان دسر یا اسموتی ترکیب شده با پودر بذرکتان برای افزایش اثرات ضدافسردگی آن استفاده کرد.
موز یک میان وعده ی سالمی است که مصرف آن منجر به اضافه وزن نخواهد شد. این میوه همانند سیب حاوی فیبری به نام پکتین بوده که علاوه بر از بین بردن چربی های شکمی در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ نیز موثر است.
موز همچنین حاوی منیزیم، کلسیم، پتاسیم و ویتامین های A، B6، C و E است. هر عدد موز بین ۷۵ تا ۱۳۵ کالری برای بدن فراهم می کند.
موز حاوی پتاسیم و منیزیم بوده و حضور این دو ماده معدنی در کمک به بهبود خوابیدن موثر است.
پتاسیم و منیزیم معروف به شل کننده های عضلانی طبیعی هستند و با آزاد کردن تنش از ماهیچه ها، احساس آرامش را بعد از یک روز کاری به همراه دارند. احساس آرامش بیشتر منجر به خواب بهتری خواهد شد.
بنابراین اگر می خواهید از خوابی خوش لذت ببرید قبل از خوابیدن یک عدد موز میل کنید.
میوه بدن را با فیبر، موادمعدنی و ویتامین ها تغذیه می کند، اما برخی از میوه ها می توانند برای سلامت کلیه بهتر از سایرین باشند. براساس متخصصان انستیتوی لینوس پاولینگ، در صورت ابتلا به سنگ کلیه، میوه هایی از جمله موز می تواند مفید باشد.
کلیه ها دو اندام لوبیا شکل بوده که سموم را از خون فیلتر کرده و در تنظیم سطوح آب و نمک موثر است. کلیه ها همچنین باعث تنظیم فشارخون و تعادل PH یا اندازه گیری اسید و باز در سیستم بدن می شوند. مصرف مقدار فراوانی میوه می تواند در کمک به تعادل سطوح PH، تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب، حفاظت از بدن در برابر سرطان و بیماری قلبی-عروقی موثر باشد.
برخی از میوه ها حاوی فیبر محلول می باشند که به پاکسازی عروق کمک می کنند. مصرف روزانه موز برای کمک به کاهش کلسترول LDL مفید است. این میوه با فراهم کردن پتاسیم برای بدن، تاثیرات سدیم غذایی بر روی فشارخون را کاهش می دهند.
موز حاوی ویتامین B6 است. ویتامین B6 یک ویتامین محلول در آب است که از تولید آنزیم ها، متابولیسم و انتقال اکسیژن در بدن حمایت می کند. براساس انجمن پوست امریکا، دریافت کافی این ویتامین می تواند از مشکلات پوستی از جمله خشکی و ترک پوست اطراف دهان جلوگیری کند.
همانطور که اشاره شد موز محتوی ویتامین B6 می باشد. ویتامین B6 ممکن است در کمک به بازگرداندن رنگ طبیعی به موهای خاکستری ناشی از کمبود ویتامین یا بیماری موثر باشد. براساس اداره مکمل های رژیمی انستیتوی ملی سلامت در ایالات متحده، ویتامین B6 همچنین با حمایت از ارگان های تولید کننده ی سلول های سفید خون به حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
موز حاوی لسیتین است. لسیتین نوعی پروتئین در بسیاری از موادغذایی گیاهی بوده که براساس مقاله منتشر شده در ” مرور انتقادی در علوم غذایی و تغذیه”، ممکن است با تغییراتی در سیستم ایمنی و به حداقل رساندن رشد تومور، خواص ضدسرطانی بالقوه ای داشته باشد.
تغییر در رژیم غذایی می تواند باعث کاهش سطح کلسترول شود. برای نمونه، جایگزین کردن چربی های اشباع شده با چربی های غیراشباع و دریافت روزانه فیبر می تواند باعث کاهش کلسترول شود. همچنین سومین اقدام برای کمک به کاهش کلسترول افزایش دریافت مواد موجود در گیاهان به نام فیتواسترول است. بتاسیتوسترول یکی از فراوان ترین فیتواسترول ها محسوب می شود و موز منبعی از فیتواسترول به حساب می آید.
موادغذایی حاوی فیبر از جمله موز به هضم بهتر کمک می کند. موادغذایی غنی از فیبر همچنین می تواند مانع از تشکیل سنگ های کیسه صفرا شود. زیرا فیبر به سایر مواد گوارش یافته متصل شده و در کمک به حرکت سریعتر موادغذایی از میان دستگاه گوارش موثر است.
همچنین سنگ های کیسه صفرا زمانی تشکیل می شوند که موادغذایی گوارش یافته به آرامی از دستگاه گوارش عبور می کنند، بنابراین موادغذایی حاوی فیبر می توانند محافظ کیسه صفرا باشند.