قبل از هرچیزی باید بدانیم که کرونا چیست؟ ویروس کرونا (coronavirus) یک علت بسیار شایع سرماخوردگی و سایر عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی است. این ویروس ها از جمله ویروس های خانواده زونا هستند، به این معنی که آنها می توانند حیوانات خاصی را آلوده کرده و از یک حیوان به حیوان دیگر منتقل شوند. یک ویروس کرونا به طور بالقوه می تواند در میان انسان ها گسترش پیدا کند، به ویژه اگر جهش خاصی در ویروس رخ دهد.
مقامات بهداشتی چین در اواخر دسامبر سال ۲۰۱۹ گروهی از موارد ذات الریه ویروسی را به سازمان بهداشت جهانی (WHO) گزارش دادند. بسیاری از مبتلایان بیمار با بازار غذاهای دریایی و حیوانات در ووهان، یک شهر بزرگ در شرق چین تماس داشتند. از آنجا مشخص شده که این ویروس میتواند به راحتی از شخصی به شخص دیگر سرایت کرده و اشخاص دیگر را درگیر خود کند.
علائم اصلی و نشان دهنده این بیماری می تواند شامل سرفه، احتمالاً تب و تنگی نفس شدید باشد. هرچند که این ها تنها علایم این ویروس نیستند، اما گزارش های اولیه ای در مورد علائم غیر تنفسی مانند تهوع، استفراغ یا اسهال نیز در رابطه با این ویروس وجود دارد. در طی چند روز اول ممکن است بسیاری از افراد بهبود پیدا کنند. با این وجود ، برخی افراد به ویژه افراد بسیار جوان، سالخورده یا افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند ممکن است با ابتلاء به coronavirus به بیماری ها و عفونت های جدی تری مثل برونشیت یا ذالت الریه مبتلا شوند.
این بیماری به نظر می رسد با تب شروع می شود، و به دنبال آن سرفه خشک و بعد از یک هفته ویروس منجر به تنگی نفس شدید می شود. در این حالت بیماران نیازمند معالجه فوری و بستر شدن در بیمارستان هستند.
از میان هر ۵ نفری که به این ویروس مبتلا میشوند ۱ نفر علایم شدید و کشنده بیماری را تجربه میکند. که در نهایت با شدت گرفتن علایم کرونا جان خود را از دست میدهد. نکته قابل توجه در خصوص علایم کرونا این است که به نظر میرسد عفونت ناشی از آن به ندرت باعث ایجاد آبریزش بینی یا عطسه میشود. خانواده کروناویروس می تواند باعث بروز علائم مختلف از سرماخوردگی خفیف گرفته تا حتی مرگ شود.
دانشمندان برای درک این ویروس بسیار تلاش می کنند و مقامات بهداشتی چین ژنوم کامل آن را در بانکهای اطلاعاتی بین المللی قرار داده اند. در حال حاضر هیچ آنتی ویروس، دارو یا روش تأیید شده ای برای این درمان کرونا وجود ندارد، اما سایر درمان های حمایتی شاید بتوانند علایم آن را کاهش داده یا مانع از ابتلاء به آن شود. برای کسانی که به صورت شدیدی به این ویروس مبتلا شده اند نیاز به مراقبت های ویژه پزشکی و بستری شدن در بخش مراقبت ویژه یا (ICU) است.
در آغاز شیوع بیماری، مقامات چینی میگفتند که ویروس در بین مردم گسترش نمی یابد اما اکنون خلاف آن ثابت شده و نه تنها تمام چین در معرض ویروس است بلکه هر لحظه در سراسر جهان در حال گسترش و پخش شدن است.
دانشمندان معتقدند که هر فرد آلوده میتواند به طور میانگین ویروس را بین دو تا سه نفر منتقل می کند. و این یعنی حالا حالاها این ویروس برای مبتلا کردن انسان ها از پای نمینشیند. متاسفانه کروناویروس از آن دسته ویروس هایی نیست که به خودی خود نابود شده یا دست از فعالیت بردارد. بنابراین در صورت عدم پیشگیری ممکن است اشخاص بیشتری به آن مبتلا شوند.
در لینک زیر می توانید به صورت زنده پیشروی ویروس کرونا رو مشاهده کنید:
با توجه به اینکه هنوز هیچ واکسن یا ماده ضد ویروسی برای عفونت ناشی از coronavirus پیدا نشده است اولین اقدامات درمانی به نظر میرسد پیشگیری باشد. برای اینکه بتوانید به عفونت این ویروس مبتلا نشوید موارد زیر را دنبال کنید:
تا آنجا که ممکن است از اشخاص مشکوک به ویروس خودداری کنید. چنانچه شخصی را دیدید که به ویروس مبتلا شده حتما و حتما تا ظرف مدت ۲ هفته یا ۱۴ روز حواستان به علایم هشدار دهنده زیر باشد:
توجه: اگر هر کدام از علایم را همراه با تب دارید حتما در اسرع وقت به مراکز اورژانس شهر خود مراجعه کنید. دقت کنید که اگر علایم ذکر شده را تجربه نمیکنید میتوانید با رعایت توصیه های ایمنی و بهداشتی به کارهای روزمره خودتان رسیدگی کنید.
اگر خدای ناکرده به این ویروس مبتلا شوید لطفا به موارد، توصیه ها و نکات زیر توجه کنید:
اگر خدای ناکرده یکی از عزیزانتان در خانه به این کروناویروس مبتلا شد لطفا به نکات زیر توجه کنید تا از شیوع آن و یا وارد شدن آسیب بیشتر به آن شخص جلوگیری شود: