چه تغذیه در حین درمان ارتودنسی باید مصرف شود؟ برای پاسخ به این پرسش، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
در هنگام درمان ارتودنسی فرد باید اقداماتی به منظور حفاظت از براکت ها و حفظ سلامت دهان و دندان انجام دهد. رعایت این نکات علاوه بر کوتاه کردن دوره ی درمان احتمال موفقیت آن را نیز دو چندان می کنند. عدم رعایت بهداشت باعث التهاب لثه، پوسیدگی دندان ها، ایجاد لکه و تغییر رنگ می شود.علاوه بر رعایت بهداشت باید مراقب براکت ها نیز بود.
امروزه تجهیزات ارتودنسی بسیار پایدار و پیشرفته هستند؛ اما باید احتیاط های لازم در هنگام در دهان داشتن براکت ها و بریس ها رعایت شود. این امر با رعایت و کنترل تغذیه امکان پذیر خواهد بود. خراب شدن و آسیب قطعات براکت باعث از بین رفتن کارایی آن شده و باید قطعه ی آسیب دیده ترمیم یا تعویض شود. این مشکل هم دوره ی درمان را طولانی تر می کند و هم هزینه ای مضاعف ایجاد خواهد کرد.
در طول درمان ارتودنسی لازم است برخی غذاها را از برنامه غذایی خود حذف کنید؛ اما این به معنی دست کشیدن از تمامی غذاهای مورد علاقه تان نیست. بلکه باید فقط از خوردن غذاهایی که باعث شل شدن و شکستن براکت ها می شوند خودداری کنید. نحوه ی جویدن نیز بسیار مهم است و باید این کار با احتیاط انجام شود.
خوراکی هایی که نباید در طول درمان ارتودنسی مصرف شود عبارت اند از:
غذاهای ترد و سفت باعث شکستن و جدا شدن قطعات براکت می شوند بنابراین باید به طور کامل از رژیم غذایی حذف شوند. برخی از این مواد غذایی عبارتند از:
مصرف مواد غذایی چسبنده اکیداً ممنوع! تمیز کردن این مواد غذایی بسیار دشوار بوده و ممکن است علاوه بر براکت ها به سیم های اتصال دهنده نیز آسیب بزنند. برخی از این مواد غذایی عبارتند از:
داشتن رژیم غذایی سالم و مغذی به منظور حفظ سلامت دندان ها و همچنین سلامت کلی بدن امری ضروری است. در یک رژیم غذایی سالم و متعادل تمامی مواد مغذی لازم برای رشد بافت های در حال تغییر فراهم خواهد شد.
همچنین بخوانید>> ارتودنسی بدون کشیدن دندان و بزرگتر کردن فضای فک
در ارتودنسی متحرک معمولاً از بریس یا پلاک استفاده می شود. در صورتی که غذا خوردن با بریس برایتان مشکل است بهتر از قبل از خوردن غذا آن را درآورده و در جعبه ی مخصوص قرار دهید. این نکته را نیز مد نظر داشته باشید که بلافاصله پس از اتمام غذا باید بریس را در دهان قرار دهید.
در این مورد نیز باید از مصرف مواد غذایی سفت و چسبناک و نوشیدنی های قندی و گازدار اجتناب کنید. این مواد غذایی به دندان ها و لثه ها آسیب وارد می کنند. روزی دو الی سه بار بریس را درآورده و دندان ها را مسواک بزنید همچنین بعد از وعده غذایی باید نخ دندان کشیده و دندان ها را تمیز کنید.
همچنین بخوانید>> ارتودنسی چیست؟ و انواع آن کدامند و کاربردهای آن
در شرایط معمولی برخی عادات غذایی کاملاً بی خطر هستند؛ اما در طول درمان ارتودنسی همین عادات عادی می توانند مضر و خطرناک باشند. متخصص ارتودنسی تمامی اطلاعات لازم در این زمینه را در اختیار شما قرار خواهد داد. برخی از این عادات عبارتند از:
امیدوارم که در این مقاله با تغذیه در حین درمان ارتودنسی آشنا شده باشید.